Voortstuwing middels de Autoprop is uniek!

De bijzondere Autoprop schroef is al op duizenden jachten wereldwijd gemonteerd, waaronder alle jachten van de BT Challenge. Getest in de meest uiteenlopende omstandigheden, zijn de voordelen van de Autoprop voor toerjachten onovertroffen. Zie ook de tests in ‘Segeln’ en ‘Voile Magazine’. In beide tests krijgt de Autoprop de hoogste scores en een warme aanbeveling.

Wat maakt de Autoprop schroef zo bijzonder?

Waar alle andere schroeven (vaste, klap- en vaanstandschroeven) een vaste spoed hebben die is berekend op het maximum toerental en vermogen van de motor, passen de bladen van de Autoprop hun spoed automatisch aan de omstandigheden aan. Hierdoor is in iedere situatie de spoed optimaal. Dit betekent onder andere dat u een paar honderd toeren minder nodig heeft om op rompsnelheid te komen. Bovendien is de Autoprop stiller en zuiniger!

In de achteruit draaien de bladen zich zelfs helemaal om, zodat u ook daar het volle vermogen van uw motor tot uw beschikking heeft. Zeilend draaien de bladen zich automatisch in de vaanstand, zodat u minimale weerstand heeft van de schroef.

Voorbeeld 1: U bent aan het manoeuvreren en gaat vooruit en achteruit op lage snelheid. Door de op topsnelheid ingestelde spoed van andere schroeven zult u last hebben van wielwerking, omdat de schroef simpelweg niet genoeg water kan verplaatsen in voorwaartse richting en dus opzij gaat ‘wandelen’. Doordat de Autoprop altijd de passende spoed heeft, zult u praktisch geen wielwerking meer hebben, maar wel directe en adequate voortstuwing.

Voorbeeld 2: U bent aan het motorzeilen. Waar de motor met andere schroeven, los van de snelheid die u zeilend al maakt, de gehele voortstuwing tot de gewenste snelheid moet leveren, hoeft de motor met de Autoprop alleen het snelheidsverschil tussen gezeilde en gewenste snelheid te overbruggen. Een wereld van verschil.

Waarom kiezen voor de Autoprop?

Met een keuze voor de Autoprop zal dus, door de continue variabele spoed, het vaargedrag van uw jacht zowel onder zeil als op de motor significant verbeteren, uw brandstofverbruik afnemen en uw manoeuvreerbaarheid sterk toenemen.

Door de mogelijkheid de lagers na 800 รก 1000 motoruren simpelweg te vervangen, heeft de Autoprop daarnaast een aanzienlijk langere levensduur (grofweg 3 keer zo lang) dan andere klap- en vaanstandschroeven.